Katalóg lyžovačky Rakúsko na trhu už koncom leta

Koncom augusta sa náhle ochladilo, akoby predzvesť že leto je na odchode. Po takejto myšlienke sa objaví automaticky pocit melanchólie a predstava niečoho, čo bude nasledovať. Krátka jeseň, možno že véééľmi krátka, tak ako jar býva tiež krátka. Skočíme rovno do zimy a odtiaľ zas do leta? Uvažujúc nad klimatickými zmenami a lúčiac sa s plážami, slnkom, opálenými telami, šantiacimi v mori, alebo na kúpaliskách, sa tu zrazu v mysli objaví priveľa bielej.

Blog Svet dovoleniek - Lyžovanie Rakúsko - článok vznikol na podporu zimných športov

lyžovačky Rakúsko Zima 2014 - free ride Rakúsko

Sneh a slnko nad zasneženými štítmi hôr, wooow príjemný pocit tepla v páperovej bunde kontrastuje so štipľavým mrazom na lícach nad golierom. Nádych chladivého vzduchu do pľúc pod vetrovku, prenesenie váhy na palice, odpich, vŕzgajúci zvuk lyžiarok a čerstvého prašanu postupne nahradí svišťanie rýchleho vzduchu a kúdoly zvíreného snehu. Blažený pocit z jazdy na lyžiach ... Ěj veru že nemusím ja banovať za odchádzajúcim teplým letom, je na čo sa tešiť. Prichádza pani zima, slnko, sneh a lyžovačky Rakúsko 2014. Túto zimu spravím aspoň desať rakúskych stredísk, robím si predbežný záväzok.

Otváram dvere vo firme a prechádzam popri skrini, na ktorej už dlhšie nik neotvoril dvere, pootvorím teda a usmejem sa. Sú tam ;-), lyže. "Onedlho vyrážame na svahy". Privriem dvere a zapínam počítač. V hlave mi prebehnú ešte rýchle plány na prichádzajúce zimné potešenie a začínam pracovať. Kým sa načítajú maily, prehodím zopár kôpok na stole a už aj čítam. Do koša, do koša, do koša ... áááá čo to? Lyžovačky Rakúsko 2013-14. Katalóg lyžovačiek na trhu už koncom leta? Pozerám na dátum, je 26. augusta. No to je asi omyl, akosi zavčasu prichádzajú s katalógom na zimu, či? Veď mi práve dnes, cestou do práce prebehli hlavou úvahy o blížiacej sa zime. To je ale náhodička, nuž sa zavŕtam hlbšie do stoličky a začínam listovať.

Prvý katalóg lyžovačiek na trhu už koncom leta

Katalóg lyžovačiek od Reny Travel mám každý ročník, vždy uložený v hornom šuplíku. Často doň pozerám, najmä kvôli ich hodnoteniam lyžiarskych stredísk a odporúčaniam kam za lyžovačkou. Tento čerstvý katalóg 2013-14 vo forme PDF už na prvý pohľad pripadá praktickejšie ako papierový, tu aha -> katalóg lyžovačky v Alpách 2014 dá sa v ňom listovať klikajúc myšou, zväčšiť sa dá tiež, preskakovať po viacerých stranách dopredu a dozadu, paráda. Vráťme sa však pekne na začiatok.

Na obálke vidieť testovacích jazdcov z Reny Travel, bývalých závodných lyžiarov. Kuknem dozadu na poslednú stranu katalógu a dozvedám sa, čo potrebujem - obrázok je z Heiligenblut, lyžiarskeho strediska v Rakúsku pod najvyššou horou Grossglockner. Boli to tam otestovať na lyžiach. Lyžoval som s nimi v Alpách už viac krát, takže sa poznáme celkom dobre. V úvodníku katalógu si všímam zaujímavý oznam o cenovej politike, ktorá ak dobre rozumiem, sa bude prispôsobovať momentálnej situácii na trhu. Letné dovolenky tiež už takto bežali, že ceny sa menili podľa toho, ako ktorí hoteliéri či cestovky začali hýbať cenami. Všetci ostatní svoje ceny tomu prispôsobovali. Zaujímavé boli najmä lastminute smerom nahor. Žiadne zľavy z ceny za pobyty na poslednú chvíľu ako sme si zvykli, ale naopak vyššie ceny za posledné voľné kapacity. Robia to u kvalitných ubytovacích kapacitách, v zaujímavých destináciách, ktoré idú na dračku. A aká bitka o to bola, ani sa mi neušlo. Hotel zmizol po uvedení na facebook za 20 minút, len sa za ním zaprášilo a ponuka bola fuč !

Na poriadnu lyžovačku kvalitný výstroj, lyže, lyžiarky, oblečenie a doplnky

To všetko zoženiete v najväčšom špecializovanom e-shope -> lyže, budete potrebovať lyžiarky, palice, viazanie, helmy, okuliare, rukavice, chrániče, snowboardy, termo prádlo, bundy, nohavice, čiapky, vaky, vosky, ski kity, servisné náradie, športové kamery, lyžiarske potreby, lyžiarska obuv, viac lyží, lyžiar oblečenie, všetko čo lyžiar potrebuje na eshop lyže, lyžiarky, viazanie, prilby, okuliare, rukavice, bežky, chrániče, snowboardy, vetrovky, nohavice, predaj lyží, čapice, batohy, vosky, náradie, upínacie kamery, ski. Internetový obchod lyže, lyžiarsky výstroj lyžiarske oblečenie, doplnky a všetko čo potrebujete na poriadnu lyžovačku aj kvalitný výstroj pre pretekárov. Poskytnú vám kvalifikované poradenstvo v celom sortimente lyžiarskych potrieb, vo všetkých lyžiarskych značkách.

Než sa vychystáte na lyžovačku skontrolujte stav svojho lyžiarskeho výstroja, či netreba čo-to vymeniť, doplniť. Nové kolekcie lyží na sezónu 2013-14 sú v štádiu záverečných úprav pripravené na predvádzanie verejnosti. Niektoré staré modely za výhodnejšie ceny sú stále vo výpredaji. Zaujímavé kolekcie lyží pripravili v dieľňach značiek Atomic, Rossignol, Salomon, Head, Fischer, Nordica a ďalších. Čo je práve "in" zistíte na stránkach testovanie lyží - skitest. S internetovým obchodom s lyžami a lyžiarskymi potrebami má cestovka RenyTravel výborné vzťahy, preto dokážu vždy zaujať bezkonkurenčnými akciami ako napr. lyže ako darček (2012), 50% zľavové poukážky na sezónne novinky lyží (2013), 1-2 dňové skipassy zdarma (2008-13) a podobne.

Rakúsky Arlberg hitom lyžiarskej sezóny 2014

Rakúsky Arlberg hitom lyžiarskej sezóny 2014

Táto informácia z úvodnej stránky katalógu lyžovačiek 2013-14 je trocha prekvapivá. Medzi zjazd-lyžiarmi je lyžiarske stredisko Lech-Zürs-St.Anton am Arlberg dobre známe, už desaťročia patrí do klenotnice alpského lyžovania. Okázalé après-ski, perfektne vyžehlené zjazdovky, ale najmä nekonečné priestory pre freeride sú dôvodom, prečo sem smerujú nielen mladí milovníci prašanu, ale tiež filmové štáby z celého sveta nakrúcať reklamné spoty. Obsah katalógu uvádza 20 rakúskych lyžiarskych oblastí, v ktorých sa nachádza odhadom vyše 50 kvalitných lyžiarskych stredísk, tak prečo si práve najvzdialenejší a pomerne drahý Arlberg vyslúžil titul HIT SEZóNY 2014?

Nazrúc do obsahu o lyžiarskom stredisku Arlberg sa dozvieme, že je výnimočný v oblasti freeride (lyžovanie vo voľnom teréne, mimo upravovaných zjazdoviek), ale aj samotné lyžovanie na zjazdovkách je za 5 hviezdičiek, k tomu pridáme kvalitné aprés-ski - zábava po lyžovačke tiež (5*) a výborné hodnotenie má rodina (4*). Takáto kombinácia hodnotenia láka rodiny s väčšími deťmi (najmä ak deti milujú freeski, freeride, snowboard), rodičia sú náročnejší lyžiari, dobre situovaní, ktorí nechodia spať po televíznych novinách ale všetci sa radi zabavia, hľadajúci kvalitnejšie služby za primerane vyššie ceny. Ak ste sa v tejto charakteristike našli, potom v Arlbergu nájdete uspokojenie. Zoberte vašich tínedžerov do Arlbergu, budú vás milovať ;-)

3 komentáre:

  1. Pozdravujem lyžovačky Rakúsko, je to vskutku nádherná lyžiarska a turistická destinácia. Alpy sú aj mojou záľubou. Niektoré zo zážitkov si zaslúžia posunúť ďalej, napríklad aj prostredníctvom blogu. Ten môj je - http://rakusko.blogspot.sk a verím, že by mohol zaujať aj vašich čitateľov. Čo tak vyskúšať vzájomné odkazy?
    S pozdravom, Blog Rakúsko.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nemali by sme radsej podporit nase lyziarske strediska, lyzovat na Slovensku?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Keď myslíš, že podporovať našich mafošov, ktorí vlastnia slovenské zjazdovky a lanovky je rozumnejšie, ako podporovať tých zahraničných, nuž lyžuj na Donovaloch alebo na Chopku. Pre mňa je rozhodujúca kvalita zjazdoviek, ceny skipasov, pomer cena / výkon a td.

      Odstrániť

Odkazy (http) v komentároch uvážime.